Putin prirovnal opozíciu k slabým vtákom neschopným nasledovať vodcu

09.09.2012 Celý región

Vladivostok 9. septembra (TASR) - Ruský prezident Vladimir Putin prirovnal dnes svojich oponentov k slabým vtákom neschopným nasledovať svojho vodcu. Informovala o tom agentúra Reuters.

Putin, oblečený v bielom, v stredu pilotoval motorizovaný závesný klzák, s ktorým mal viesť kŕdeľ mladých sibírskych žeriavov. Zapojil sa tak do projektu Let nádeje, ktorý má za cieľ naučiť ohrozené vtáky, vychované v zajatí, sledovať lietadlo pri svojej migrácii do strednej Ázie.

Lety ruského prezidenta sa stali terčom posmechu jeho kritikov. Ksenija Sobčaková vo svojej tolkšou prirovnala Putinovo dobrodružstvo k marcovým prezidentským voľbám, v ktorých získal takmer dve tretiny hlasov, nie však všetky. Pri jednom z pokusov viesť žeriavy totiž Putina nasledovalo päť vtákov, z ktorých pri ňom po niekoľkých zakrúženiach zostali len dva.

"Áno, je to pravda, nie všetky žeriavy sa držali správnej cesty. Iba slabé žeriavy (ma) pri prvom pokuse nenasledovali. Pri druhom sa (ma) pridŕžali všetky," odpovedal Putin na otázku počas tlačovej konferencie, ktorá sa uskutočnila po víkendovom summite lídrov členských krajín Rady pre ekonomickú spoluprácu Ázie a Tichomoria (APEC) v prístavnom meste Vladivostok.

"Samozrejme, sú vtáky, ktoré neradi lietajú v kŕdli a preferujú individuálne hniezdenie. Čo však môžeme urobiť? Ak aj nie sú v našom kŕdli, stále sú členmi našej chovnej populácie a mali by sme sa o ne starať," dodal.
 

Vyberte región